tiistai 10. huhtikuuta 2012

iPadien kanssa opiskelua


Tänään harjoittelimme 3a-luokan kanssa iPadeilla sellaista piirto-ohjelmaa kuin Adobe ideas. Toisilla koneilla sen kuvake näytti tällaiselta turkoosilta kynältä, toisissa taas ruskealta lampulta, mutta yhtä kaikki, ohjelma löytyi jokaiselta koneelta helposti.

Kuvakkeista oli melko helppoa ymmärtää, mikä oli kynä, mikä kumi, mistä epäonnistunut viiva peruttiin, eli "oho-näppäin” ja mistä sen sai sitten takaisin, kun huomattiin, ettei se niin epäonnistunut ollutkaan. Pian kaikki piirsivätkin ahkerasti pääsiäiskuviaan. Kaikki saivat myös tallennettua kuvan omaan kansioonsa.  Kylläpä 3a-luokkalaiset olivat taitavia piirtäjiä!


Kun kuvat olivat albumissa, siirryimme kirjoittamaan pääsiäiskuulumisiamme blogiin jo tutulla ”Blogsy”-appsilla. Ohessa näette, kuinka hienoja piirroksia saimme aikaan. Tänään oli kirjoittamisen tavoitteena, että kukaan ei paina rivinvaihtoa jokaisen lauseen perässä. Se onnistuikin hyvin. Valitettavasti vain joillakin koneilla ei kuvan liittäminen blogiin onnistui. Kuvat menevät blogiin ”Picasa”-verkkoalbumin kautta, eikä kaikilla koneilla jostakin syystä tuo synkronointi bloggerin ja picasan kanssa onnistunut. Ehkäpä saamme ongelman ratkaistua seuraavaan bloggaukseen mennessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti